Bildnamn

Jag heter Maria Kvist och jag är utbildad hunddressör och instruktör i specialsök genom Hund Campus. Med min äldsta hund Hanna har jag deltagit i en rad spännande projekt bland annat är Hanna utbildad narkotikasökhund och vi har varit runt på olika behandlingshem för att kolla att de är rena från narkotika. Vi har varit med i cancerprojekt (lungcancer hos människor), PCB, Berlins koprojekt (kobrunst), varit provekipage när vårdhundsinstruktörer utbildades och så har jag påbörjat Hannas diabetesträning. Jag har även varit med och utbildat flera diabeteshundar, en signalhund och jag har haft vårdhundskolans grundares hund boendes hos mig för utbildning. Jag är certifierad assistanshundsinstruktör genom svenska kennelklubben.

Förutom specialsök har jag gått en hel del kurser för Susan Garrett (Världsmästare i agility), Silvia Trkman (även hon världsmästare i agility), Fanny Gott och Thomas Stokke. Jag ser alltid till att gå några kurser varje år för intressanta och duktiga instruktörer som delar min syn i hundträning. Man utvecklas hela tiden och blir aldrig fullärd.

Jag bor tillsammans med mina 5 hundar och 2 katter. Hanna som är en gatuhund från Rumänien på 10 år, Geni som är en border collie på 5år och lille Gangster en Phaléne som är 5 år, Norska Lundehunden Messi 4 år och familjens clown hittehunden Inka från Irland på 1 år. Jag tränar specialsök, spår, agility, lydnad och cirkustricks med mina hundar. Med Geni tränar jag även vallning. Jag tycker det är viktigt som instruktör att träna aktivt med sina egna hundar för det är då man lär sig allra mest.

 

Hanna Hanna
Geni Geni
Gangster Gangster
Messi
Inka